Yalınca Ortaokulu

Telefon : 0(446)2481098
WEB https://yalinca.meb.k12.tr
Adres : YALINCA KÖYÜ YALINCA KÜME EVLERİ NO 159 MERKEZ / ERZİNCAN
VİZYON : Problem çözme becerisi yüksek, empatik düşünebilen, kültürel öğeleri içselleştirmiş, hak ve adalet kavramlarını hayatın her alanına yaymış, sanata ilgi duyan, özgüveni yüksek, sorumluluklarını bilen, teknolojiye ayak uyduran, erdemli, kendisine ve çevresine saygılı bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş eğitimi benimseyen, toplumun değerlerini, ahlakını önemseyen,öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiş,severek gidilebilecek bir eğitim kurumu olmak.
BAŞARILAR : 2018-2019 Eğitimi öğretim yılı LGS sonuçlarına göre 1 öğrenci Erzincan Anadolu Lisesini, 1 öğrenci Erzincan Sosyal Bilimler Lisesini, 1 öğrenci Iğdır Anadolu Lisesini kazanmıştır. Geriye kalan öğrencilerimiz adrese dayalı sisteme göre yerleştirilmişlerdir. Yapılan LGS sınavında 2 öğrencimiz %10’luk dilimde, 4 öğrencimiz %20’lik dilimde yer almıştır. 2018-2019 Bursluluk sınavında 1 öğrenci başarılı olmuştur.

Saatler : 08:30 - 11:55 Öğle arası 12:50 - 15:20
Isınma : Kalorifer
Servis : Hafta içi her gün Öğretmen servisi saat 7:55´de çağlayan duraklarından hareket etmektedir.
Ulaşım : Her 45 dk da şehir merkezine servisi var
Yerleşim Yeri : Yalınca Köyü /Erzincan
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 23km
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı, Geleneksel Çocuk Oyunlarına katılan Okulumuz 5.Sınıf Öğrencileri Yağ Satarım Bal Satarım İl Üçüncüsü, Spor Faaliyetleri Kız Bocce Takımı müsabakalarında ise İl Dördüncüsü olup kupa almaya hak kazanmıştır. Dart müsabakalarına katılarak da üstün çaba ve başarı göstermişlerdir.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı yapılmıştır.